Sivut

tiistai 25. kesäkuuta 2019

Junk journal - koukuttavaa sommittelua

Jos sinua, lukijani, kiinnostaa kehittää sommittelutaitojasi ja värisilmääsi, niin nyt siihen tulee yksi mahdollisuus lisää. Kerronpa tässä uudesta lyhytkurssistani, jota valmistelen Lahteen Wellamo-opistoon.

Junk journal eli suoraan suomennettuna roskalehti on oikeastaan melko vanha harrastus, josta on kehittynyt vuosien myötä oikea taidemuoto. Muita nätimpiäkin nimityksiä tälle harrastukselle on, kuten collagejournal ja artjournal tai ihan suomeksi kollaasikirja.

Itse liimailin teini-ikäisenä monia vuosia sitten vanhentuneen taskukalenterin sivuille erilaisia kollaaseja ja lisäsin niihin käsin kirjoitettua tekstiä.
Ehkä se kehitti aikoinaan visuaalisia taitojani.

Maailmanlaajuisesti tämä harrastus on levinnyt ihan uusiin mittoihin. Ja mikä onkaan paras tapa hyödyntää vanhoja repsahtaneita kuvakirjoja, postimerkkejä, lahjapaperinpaloja, nauhanpätkiä, nappeja ja muuta kuin sommitella niistä jotain uutta mielenkiintoista matka-, resepti-, idea- tai muuten vain katselukirjaksi.

Kaikki pikkusälä pääsee uuteen käyttöön

Nyt kannattaa miettiä uudelleen, mitä kannattaa heittää pois tai mitä säilyttää, sillä junk journal -harrastuksessa melkein kaikkea mahdollista voi hyödyntää:


Pitsiä, nauhaa, vanhoja postikortteja, postimerkkejä, kuvakirjoja, kuulto- ja millimetripaperia, nuottivihkoja...





...kiiltokuvia, leimasimia, helmiä, karttakirjan sivuja, koristenauhaa...











...vanhoja aikakausilehtiä, runokirjoja, höyheniä, kakkupaperia, pääsylippuja, nappeja ja lukuisia muita pieniä ja isompia arvokkaita tai hyödyttömiltä tuntuneita nuhruisiakin pikkupalasia, jotka pääsevät viimein mielekkääseen käyttöön.

Ensi kerralla näytän omia versioitani aiheesta.

Tässä on hiukan ennakkotietoa kurssistani: Kolme iltaa Lahdessa Aikuiskoulutuskeskuksessa lokakuussa 2019. Ilmoittautuminen alkaa elokuun 13. päivä.

(Korjattu: Kolme iltaa Wellamo-opistossa)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti