Sivut

tiistai 7. marraskuuta 2017

On tämä elämä niin vaarallista

Ostin hiljattain pienen sähkölaitteen. En edes ajatellut, että sen käyttäjälle olisi tarpeellista lukea käyttöohje. Rupesin silti huvikseni tutustumaan mukana tulleeseen lehtiseen.

Olinkin hankkinut uhkaavan vaarallisen laitteen!

Ensimmäinen varoitus on "Lapsia uhkaava hengen- ja tapaturmavaara!" Huutomerkillä ja lihavoitettuna. Jopa pakkausmateriaali on piilotettava lapsilta, koska "se voi aiheuttaa tukehtumisvaaran".
Silti laitetta voidaan seuraavan tekstin mukaan antaa käytettäväksi 8 vuotta täyttäneille lapsille tai fyysisiltä tai henkisiltä kyvyiltään rajoittuneille henkilöille tai jopa sellaisille, joilla ei ole kokemusta laitteen käytöstä, JOS HE KÄYTTÄVÄT LAITETTA VALVONNAN ALAISINA tai he ovat tietoisia laitteen aiheuttamista vaaroista.

Vielä muistutetaan, etteivät lapset saa leikkiä tuotteella.

Seuraava varoitus on ymmärrettävä: Vältä sähköiskun aiheuttamaa hengenvaaraa.
Siksi laite onkin tarkistettava säännöllisesti ja aina ennen käyttöä. Vedellä sitä ei saa puhdistaa (Kuka käyttäisi vettä sähkölaitteen puhdistukseen?).

Seuraava varoitus: Vältä tulipalon- ja loukkaantumisvaaraa: VARO! PALOVAMMAN VAARA KUUMIEN PINTOJEN VUOKSI!
Tämän otsikon alla on lukuisia kohtia, mm. kielletään katsomasta suoraan valonlähteeseen. Ja taas varoitetaan pakkausmateriaalin jättämisestä ilman valvontaa. Todennäköisesti pakkaus alkaa elää omaa elämäänsä ja vaania viattomia ihmisiä koska "muovipussit, -kalvot ja moviset osat saattavat koitua vaaraksi lapsille".

Seuraa vielä ohjeistus laitteen käyttöön: "Asenna laite paikkaan, jossa se on lasten ulottumattomissa." Laite on myöskin pidettävä suojassa "epäpuhtauksilta, kosteudelta ja liialliselta lämmöltä".
Tarkkaavaisuutta korostetaan: "Älä missään tapauksessa asenna laitetta, jos et pysty keskittymään tai tunnet itsesi huonovointiseksi."

Huollon ja puhdistuksen ohjeissa lukee toistamiseen: 1. VAROITUS: SÄHKÖISKUN VAARA! 2. VARO! PALOVAMMAN VAARA KUUMIEN PINTOJEN VUOKSI! 3. Ja vielä uudelleen VAROITUS! SÄHKÖISKUN VAARA!

Kyseessä on led-yövalo. Siis semmoinen pieni lamppu, jonka voi laittaa pistorasiaan.

Ja sitten vielä keskustellaan saako isänpäivää viettää. Yksi lamppu voi olla paljon hurjempi juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti