Sivut

keskiviikko 28. heinäkuuta 2021

Valmistelua (art journal)

Ideoita pursuaa, enkä usein ehdi tehdä edellistä valmiiksi, kun uusia ajatuksia syntyy. Parempi niin, sillä ainakaan hosumalla ei saa hyvää jälkeä. Kun joku työ lepää, sen jatkaminen tapahtuu alitajunnassa melkein kuin itsestään, ja konkreettinen työ tuntuu myöhemmin helpommalta.

Pohjustin art journal-tekniikkaa (vai työtapako se on?) ajatellen uusia sivuja nestemäisellä mustalla tussilla ja siveltimellä. Ihan villejä laikkuja ja puroja isolle arkille. Leikkasin ne sitten pienen kirjasen sivuiksi.

Yllä keskiaukeama kirjasesta. Alan täydentää sivuja sopivan hetken tullen. Juuri tämmöiset esivalmistellut pohjat auttavat, kun into tekemiseen iskee: Ei tarvitse aloittaa kaikkea alusta.

Tuo tussi on siis vedenpitävää Rohrers Ausziehtusche -nimistä. Voin siis huoletta jatkaa haluamallani tekniikalla ilman, että pohjan musta väri tuhriintuu. Olen aiemmin kirjoittanut tussin ja musteen eroista, löydät sen tästä linkistä: Tussi ja muste

Vielä yksi vinkki: Kun pohjustat sivuja, älä yritä tehdä täydellistä jälkeä. Muutenhan työn jatkamisessa ei ole mitään mieltä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti