Sivut

keskiviikko 17. marraskuuta 2021

Värejä uusiomateriaaleista yhdistellen

Palaan taas kollaasikirja- eli junk journal-aiheeseen. Koska pidän tammi-helmikuussa aiemmin mainitsemani lyhytkurssin Wellamo-opistosssa Lahdessa, mieli palaa aina näihin puuhiin ihan pelkästä innostuksesta.

Kaikki taiteellinen työ voi ihan reilusti olla myös esteettistä silmää hivelevää, tai edes yritys miellyttää värimaailmaltaan.

Juuri siksi haluan jakaa tätä väritietoutta samalla kun sitä sovellan käytäntöön. Uusimmasta työstäni, osasta siitä, näet alla kuvia. Olen käyttänyt väriharmoniaa ylimmässä, eli lähellä toisiaan olevia sinisiä ja vihreitä sävyjä, seuraavassa lämmin-viileä-kontrastia, ja alimmassa käytin punaisen ja vihreän avulla vastavärikontrastia, joka on samalla harmonia.




Ihan kirjaimellisesti tai orjallisesti ei kannata värioppiinkaan näissä upota. Riittää, että vaikutelma värien suhteen on mielestäsi sopiva. 

Kansiin käytin aaltopahvia, sisäsivuilla on jotain satunnaista - olisiko ollut kalenterin sivua.

Kuten aiemminkin olen kertonut näissä kirjoituksissani, mikään työ ei välttämättä jää sellaiseksi kuin sen tässä näytän, sillä myöhemmin saatan löytää jonkun sopivan palasen täydentämään yleisvaikutelmaa.

Jos olet kiinnostunut kurssistani ja hauat ilmoittautua, tietoa löytyy edellisen kirjoitukseni linkistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti