Sivut

tiistai 7. kesäkuuta 2016

Kollaasia ja sommittelua

Hiljattain minulle tuli taas semmoinen hetki, että minkäänlainen suunnittelu ei tuntunut sujuvan - eipä minulla ollut juuri konkreettista toimeksiantoakaan.

Mieleeni juolahti kollaasi.

Rupesin leikkelemään erilaisia selkeitä kuvia vanhoista lehdistä. Kun niitä oli aimo annos kasassa, aloin leikkiä. Koetan nimittäin aina muistaa sen, että pieni lapsi on automaattisesti luova ja osaa ajatella poikkeavastikin, koska hän leikkii suuren osan ajasta. (Toivon, että edelleenkin kaikki lapset saavat leikkiä niin paljon kuin haluavat).

Leikkasin erilaisia kuva-aiheita, mutta melko tarkasti ääriviivoja myöten.


Aloin siirrellä kuvia ja tehdä erilaisia sommitelmia. Pohjalla näkyy olohuoneen pieni marmoripöytämme, joka antaa miellyttävän pehmeän taustan väreille.



Sommitellessani en ajatellut mitenkään kuvien sisältöä, vaan pelkkää muotoa ja väriä. Siirtelin siis mieleni mukaan tekstiblokkeja ja kuvia ja ihastelin miten hyvin jotkut värit sopivatkaan toistensa rinnalle, ja miten lisäämällä esimerkiksi voletin yhteyteen vihreää värit ikäänkuin hehkuivat toistensa seurassa.

Violetti ja vihreä muodostavat mukavan melkein vastavärikontrastin.



Mitään en liimannut paikoilleen, jotta sommittelu pysyy leikkinä eikä pakonomaisena tuottamisena.



Sommittelua ja ideointia voi harjoittaa monella erilaisella menetelmällä. Kollaasileikin huomasin erittäin virkistäväksi. Jos kokeilet samaa, niin suosittelen, että otat kuvia sommitelmista vaikkapa kännykällä myöhempää tutkiskelua varten

Ideoinnista olen kirjoittanut blogiini aiemminkin, esimerkiksi 29.9.2014 otsikolla "Mistä niitä ideoita?"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti