Sivut

maanantai 8. helmikuuta 2021

Taiteellisia kokeiluja

Päätin lopettaa Lisäväriä-yritykseni nyt helmikuun alussa. Lahti, eikä ehkä koko Suomi kuitenkaan ollut se ihanteellisin ympäristö kaltaisellemme yritykselle. 

Se ei kuitenkaan  tarkoita, että haluan olla jatkossa toimettomana. Kaikki oppimani taiteeseen, suunnitteluun ja sommitteluun liittyvä on niin oleellinen osa minua, että en halua heittää hukkaan opiskelemiani asioita, joista minulla on lisäksi pitkä kokemus kahdesta eri maasta.

Sunnuntain iloksi aloin tehdä väripintoja joko maalauksia tai art journalia varten. Taiteelliset vihkot ja kirjat ovat hyvinkin vapaamuotoisia ja niissä voi leikitellä vapaasti väreillä ja materiaaleilla.

Tein piirustuspaperille vesivärein pienehköllä värivalikoimalla ja leveällä siveltimellä pintoja. Lisäsin hiukan rasvaliidulla joitakin abstrakteja viivoja sekä roiskeita märällä siveltimellä. Huomasin, että työskentely tämmöisissä kokeiluissa on rennompaa, kun käyttää hinnaltaan edullisia materiaaleja. Tässä käyttämäni akvarellit ovat vuosia sitten Venäjältä tuliaisiksi saamiani.

Tuossa yläkuvassa näkyy leikkaamani palanen.


Leikkelen nimittäin sokkona nurjalta puolelta suorakaiteen muotoisia paloja. Ja kas, sattuma tekee melkoisen ihania taideteoksia. Työstäisinkö jotain isompaan kokoon?

Sanotaan, että hyvän taideteoksen ei tarvitse olla suuri, vaan se puhuttelee myös pienessä koossa.

Tämä ylläoleva palanen on oikeassa koossa hyvin pieni. Mutta se antaa mukavasti inspiraatiota.

- Vai pitäisikö sen olla ylösalaisin?

Syntyy näistä sitten mitä tahansa, ainakin tämä valmistelu- ja kokeiluvaihe on rentouttavaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti