Sivut

maanantai 22. helmikuuta 2021

Viikonlopun kollaaseja ja muuta

Sauvakävelyn lisäksi olin viikonloppuna ahkera taiteellisessa mielessä. Eihän kollaasi pelkkää askartelua ole, jos sitä tekee ajatuksella.

Muistin, että yhdellä ystävälläni on maaliskuussa syntymäpäivä. Häntä ajatellen aloin tehdä korttia junk journal-tekniikalla. Pohjaksi valitsin suukkorasian kannen ja pohjan.

Liimasin pahvit maalarinteipillä korkeussuuunnassa toisiinsa sisäpuolelta.


Materiaaleina kollaasissa käytin muunmuassa omia villejä väripintaharjoituksia revittynä palasiksi, sanomalehden karttakuvia, lasten tietokirjan kuvia, käärepaperia, aikakausilehden tekstejä ja numeroita, keksirasian kuvitusta (takakannessa) ja silkkipaperia.

En vieläkään ole raaskinut uhrata uutta ompelukonettani näihin töihin, sillä edellinen hajosi samoihin aikoihin, kun aloin ommella pahveihin tikkejä.

Tässä kansi valmiina. Ikkunan kohdalla mietin kyllä mitä seuraavalle sivulle laitan.

Keskiaukeama. Tuossa pyöreässä läpässä oikealla on onnitteluteksti sisäpuolella.

Takakansi ja vähän itseironiaa, jonka vastaanottaja kyllä ymmärtää.

Lisäksi otin osaa hiihtohaasteeseen vähän eri lailla kuin muut, eli kuvitin Nastola-Asikkalan kansallispuvun hameeseen pukeutuneen naisen suihkimaan Päijänteen jäälle:

Ihan nappiin en tuon kuvituksen suhteen osunut, kun noissa kansallispukuraidoissa on aina oltava tarkkana, ja kuitenkin joku osa on liian leveä tai rypytys toisin. Parhaani tein, varsinkin kun piirsin tämän ilman elävää mallia tai valokuvaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti