Sivut

sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Näyttelyn rakentamista

Sain Lahden Suomalais-Saksalaiselta yhdistykseltä pyynnön pystyttää joulunäyttely saksalaisesta joulusta Lahden pääkirjastoon. Ehdotus näyttelystä oli alun perin omani, ja nyt näyttely siis toteutuu, kun yhdistyksen 40-vuotisjuhlavuosi on päättymässä.

Olen saanut pohtia rauhassa mitä viiteen vitriiniin voisi mahduttaa. Ideoita on syntynyt ja kypsynyt. Edellisessä kirjoituksessani kerroinkin seimifiguureiden entisöinnistä.

Sen jälkeen aloin muotoilla massasta pikkuleipiä. En oikein uskalla laittaa aitoja leivonnaisia jonnekin lasivitriiniin kuukaudeksi. Mitä jos siellä alkaa joku kuoriainen nakertaa ja lisääntyä kaikessa rauhassa?

Massasta onkin mukava muotoilla.

Kokeilin uutta harmaata ilmassa kuivuvaa massaa. Tosin huomasin, että se kutistuu aika paljon kuivuessaan.  Siitä syystä muotoilen ennen akryylivärillä maalaamista uudella massakerroksella joitakin leivonnaisia, etteivät ne näytä näivettyneiltä.

Keskellä isot lätyskät ovat Lebkucheneita, tyypillisiä adventin ajan pehmeitä leivonnaisia.

Tästä on tulossa marsipaanipossu Uuden Vuoden symboliksi.
Pakkauksen mukana ei tullut ohjeita, joten kokeilun perusteella on mietittävä menetelmiä. Harmikseni usein Suomessa tarjotaan tuotteita ilman kunnon tuoteselostetta tai käyttöohjetta - jopa vaatteitakin painotuotteissa ilman koko- tai materiaalimerkintöjä.

Hiottuani ja paikattuani uudella massalla kutistuneita leivonnaisia maalasin ne mahdollisimman aidon näköisiksi. 
Seuraavaksi jatkan lahjapakettien teolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti