Sivut

perjantai 30. maaliskuuta 2018

Arkipäivän kontrastia

Monesti kuulen ihan arkipäiväisissä tilanteissa kuinka hienosti olen yhdistellyt värejä. Viimeksi kuulin tämän käydessäni virpomassa. Olin vain yhdistellyt värillisiä höyheniä.

Alitajuisesti käytän oppimiani värikontrastien tehoja kaikessa yhdistelyssä. Paras keino saada värit hehkumaan on vastavärikontrasti. Sehän on se, jossa väriympyrässä toisiaan vastatusten olevat värit saavat toisensa näyttämään erityisen maistuvilta.


Ylläolevassa ihan pikaisesti palmusunnuntaina näppäämässäni kuvassa on vihreää ja punaista eli vastavärejä höyhenissä. Mukana on myös lilaa ja keltaista, eli vastavärejä. Sävyjä olen pehmentänyt, sillä en koskaan käytä voimakkaan sävyisiä höyheniä. Minkään ei tarvitse olla talvisessa maisemassa räikeää.

Kun ympäristö on sinertävää, muut värit vaikuttavat miellyttävän lämpimiltä sitä vasten. Siinäkin on taas kylmä-lämmin-kontrasti.

Värisävyjen yhdistely on pelkästään hauskaa. Kun aikansa on opiskellut teorioita, ei niitä tarvitse edes ajatella. Jokuhan on vain kehittänyt olemassa oleville asioille selitykset. Sitä on teoria.

Sitten on vielä niitä onnellisia, jotka ihan vaistonvaraisesti osaavat nämä asiat.

Tässä kuitenkin muistin tueksi väriympyrä:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti