Sivut

perjantai 2. helmikuuta 2018

Piirtelin siveltimellä

Olen ihastunut siveltimellä piirtämiseen. Käsialani tai aivoni eivät välttämättä ole koskaan soveltuneet ihan pikkutarkkaan sipertämiseen. Ihailen kyllä niitä, jotka osaavat myös sen taidon ja tunnollisena opiskelijana opettelin aikanaan itsekin sitä ihan menestyksellä.

Siveltimellä on mahdollisuus saada kepeää sujuvaa jälkeä aikaiseksi. Tosin kaikki tällainen helpon näköinen piirtäminen vaatii taustatyötä. Ihanteellisessa tilanteessa on tehtävä pohjalle peruspiirros yksityiskohtineen. Sen asetan valopöydälle ja päälle sitten lopullisen paperin tai kartongin, jolle piirrän työn valmiiksi. Ensimmäinen versio ei silti aina onnistu, ainakaan minun mielestäni. Itsekritiikki on ihan terveellistä kaikessa taiteellisessa työssä, kunhan se ei mene liialliseksi.

Yllä vasemmalla on pohjapiirros, joka on tehty alastoman valmistamani figuriinin päälle. Oikealla akryylivärillä ja siveltimellä maalaamani figuriini.

Tässä on yksityiskohta ylläolevasta kuvasta. Sivellinpiirros kestää suurentamista ja viivan elävyys tulee esille ja kuva toimii erinomaisesti mustavalkoisena. Käytinkin tätä mainostaessani muotipiirustuskurssiani Lahden Wellamo-opistossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti